Igår avgjordes Integra Sprint Race, ett sprintlopp på rullskidor. Tre italienare var överlägsna och tog hem guld-, silver- och bronsplats.

Alliansloppsveckan är i gång på allvar. SMHI:s varningar om rikligt regn i trakten var högst aktuella, men lagom till start kikade solen fram, skriver Alliansloppet på sin hemsida.

Det var Italien, Italien, Italien som hade huvudrollen under gårdagens tävling. Publiken bjöds på en spännande final där landsmännen Emanuele Sbabo och Alessio Berlanda krigade in i det sista på den 150 meter långa banan. Men i går var det Sbabo som var vasset stråare och tog hem förstaplatsen. Även plats tre kunde sprintas hem av en italienare, där Emanuele Becchis var snabbast över mållinjen. Bästa svensk blev Victor Gustafsson från Mora med en sjätteplats.

På damsidan kunde istället den svenska flaggan viftas glatt efter finalloppet. IFK Moras Marika Sundin sprintade hem guldplatsen strax före Maria Privesentseva från Ryssland. Tredjeplatsen togs hem av Hudiksvalls Sara Nordstrand.