Snart kan du utnyttja internet fritt i centrala Trollhättan. Ett nytt nätverk, Gotanet Open, öppnar för gratis surfande.

Nätverket kommer att täcka ett område i centrala Trollhättan som avgränsas av fallområdet i söder, Resecentrum i norr, Spikön i väster och Högskolan i öster. Hastigheten på 2Mbit/s räcker till att surfa och titta på film på Youtube, nätet klarar tusen användare samtidigt, skriver Trollhättans Stad på sin hemsida.

För att logga in krävs en kod som fås via ett sms till ett telefonnummer. Systemet kommer att få en tidsbegränsning på en timma för att inte bli ett gratis alternativ för de boende i området. Men det ska gå att logga in flera gånger. Till de kommunala tjänsterna och turistinformationen kommer det inte att krävas inloggning.

- Det här är en del i vår ambition att ligga i framkant när det gäller att vara en högteknologisk stad. Det är bra för besöksnäringen och går också väl i linje med våra satsningar på mobil e-handel, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund.

Bakom satsningen står Trollhättans Stad, Trollhättan Energi och Leissner Data/Gotanet. Den 1 maj ska nätet vara fullt utbyggt och tillgängligt.