@Machokulturen är ett initiativ med syfte att uppmärksamma destruktiva mansroller och beteenden och hur etsade dessa roller och mönster är i dagens samhälle. Instagramkontot, som följs av över 16 000 personer, gästas denna vecka av Trollhättebördige Tobias Fredriksson.

Tobias Fredriksson är 22 år gammal och har växt upp i Trollhättan. Efter att ha läst naturvetenskap vid Nils Ericsongymnasiet tog livet honom till Uppsala, där han i dag studerar till Ämneslärare vid Uppsala Universitet.

Med start i dag, den 17 november, gästpostar Tobias på @Machokulturens Instagram. Han kommer den närmsta veckan göra inlägg med fokus på "hur det är vara sig själv i en värld som inte ruggar på ramar, eller tänjer nog på gränser". 

Nedan följer ett utdrag från Tobias första inlägg hos @Machokulturen.

"För mig har machokulturen alltid varit som en motpol kontra mig själv. För mig har machokulturen alltid betonat det jag saknar. Denna norm som förbestämmer, och vill författa mig, finns i ögonvrån och periferin, alltid. Den låter mig i mina starkaste stunder av självkänsla och självförtroende fullkomligt skita i den, JAG FÅR JU VARA JAG."