Trollhättans hockeyherrar leder HockeyTvåan Södra A Vår efter dubbla vinster i helgen.

Trollhättelaget inledde sin vinstrika helg med att besegra Ulricehamn på hemmais med 5-2.

Joachim Wallin gav THC ledningen en bit in i första perioden - en ledning som utökades genom Markus Twillman i början av period två. Efter ett reduceringsmål av gästerna återtog Trollhättelaget tvåmålsledningen via Jacob Bertilsson (3-1). Innan periodvila hann dock Ulricehamn med att reducera än en gång (3-2).

THC rivstartade matchens tredje och sista period när Twillman satte dit sin andra fullträff efter endast 34 sekunder på isen. Robert Roslund kunde senare skriva slutresultatet till 5-2.

5-2 (1-0) (2-2) (2-0)

Markus Twillman 2, Joachim Wallin 1, Jacob Bertilsson 1, Robert Roslund 1

93,10% Erik Brunbergs räddningsprocent (27/29)

På söndagen väntade bottenlaget Borås, som inte hade mycket att sätta emot ett hetare THC. Efter första perioden hade Trollhättelaget skaffat sig en tremålsledning, varav två mål kom i powerplay. Målskyttar: Twillman och Carlsson.

Peter Larsson utökade ledningen till 4-0 knappa fem minuter in i period två, innan gästerna från Borås fick dit sin första puck för dagen.

I mitten av tredje perioden reducerade Borås, men hemmalaget var snabba med att ta tillbaka sin ledning - och än mer än så. Innan slutsignalen ljöd hade THC, genom Emil Andersson, Twillman och Robert Roslund, gett publiken en anledning att jubla tre gånger om.

7-2 (3-0) (1-1) (3-1)

Markus Twillman 2, Marcus Carlsson 2, Peter Larsson 1, Emil Andersson 1, Robert Roslund 1

90,91% Erik Brunbergs räddningsprocent (20/22)