Trots övertag med få minuter kvar att spela blev det bara en poäng för THC på onsdagskvällen.

Två vinster av två möjliga har det blivit för Trollhättans HC mot Sörhaga/Alingsås den gångna säsongen. På onsdagen slutade det annorlunda.

Efter en målmässigt jämn första period (2-2), där Markus Twillman och Marcus Carlsson stod för Trollhättans två fullträffar, var det endast THC som fick puck i kasse under period två (2-3).

Med knappa åtta minuter kvar att spela kvitterade hemmalaget med två man fler på isen, men THC:s Jonas Lönn var snabb med en replik (3-4) och en seger kröp allt närmre. Sörhaga/Alingsås hade dock mer att säga till om - och endast 54 sekunder senare var resultatet kvitterat åter igen (4-4).

Efter en mållös förlängning var det straffläggning som gällde - där Trollhättan drog det korta strået.

5-4 (2-2) (0-1) (2-1) (0-0) (1-0)