Trollhättans HC är efter helgens matcher klara för Play Off till division 1.

Det blev både vinst och förlust för THC den gångna helgen. Två poäng efter en straffseger mot Tibro IK räcker dock för att ta en Play Off-plats.

Helgen inleddes på bortais mot tabelltvåan Töreboda, där hemmalaget kunde avgöra i matchens sista period. Trollhättan tog ledningen via Robert Roslund efter tjugosju spelade minuter, men Töreboda både kvitterade och gick om inom loppet av fyra minuter.

THC:s Emil Andersson satte dit 2-2 i numerärt underläge innan period två var över, men med tio minuter kvar av matchen skrev Töreboda resultatet till 3-2.

3-2 (0-0) (2-2) (1-0)

Robert Roslund 1, Emil Andersson 1

91,67% Andreas Melins räddningsprocent (33/36)

14 antal utvisningsminuter

Söndagens möte på hemmaplan slutade med vinst efter straffar, där Emil Andersson avgjorde.

THC hamnade tidigt i underläge och första pucken satt inte förrän strax innan sista periodpaus. Då var det Robert Roslund som höll sig framme och reducerade (1-2). Gästerna återtog sin tvåmålsledning i mitten av sista perioden, men Trollhättelaget kunde under de kommande knappa tre minuterna både göra 3-2 och 3-3 genom Victor Kjellsson.

Efter en mållös tilläggsperiod kunde THC ta hem två poäng genom en satt straff vardera av Jonas Lönn och Emil Andersson. Erik Brunberg i målet stoppade samtidigt samtliga puckar från motståndarna.

4-3 (0-1) (1-1) (2-1) (0-0) (1-0)