Trollhättans HC lyckades inte med bedriften att besegra Vänersborg den här gången heller. Inte bättre slutade det mot Kållered.

TROLLHÄTTANS HC - VÄNERSBORGS HC

Hela 1 021 personer hade kommit till Slättbergshallen för att se det heta derbyt mellan THC och VHC på fredagskvällen. Senast slutade det som bekant med storseger för grannorten, som spelade hem tre poäng inför en nästintill lika stor publik (1019). Hemmapubliken skulle dock inte få jubla i lika stor mängd denna kväll.

Första perioden slutade 1-1, efter mål av vardera lags storskytt: Trollhättans Fredrik Orrsten och Vänersborgs Marko Sretovic. I matchens andra period var det dock inget som var lika. Gästerna kunde redan efter tre spelade minuter ta ledningen och utökade kort därefter till 1-3 med två man mer på isen. Det dröjde sedan inte länge innan VHC:s fjärde mål för kvällen passerade Erik Brunberg i THC-buren.

Med dryga sju minuter kvar att spela reducerade Marcus Carlsson (2-4), men hoppet släcktes ganska snabbt av Vänersborg som skrev slutresultatet till 2-5.

Matchen i siffror

2-5 (1-1) (0-3) (1-1)

Fredrik Orrsten 1, Marcus Carlsson 1

80,00% Erik Brunbergs räddningsprocent (20/25)

10 antal utvisningsminuter

KÅLLERED SK - TROLLHÄTTANS HC

På söndagen stod Kållered SK för motståndet och det såg ut att gå vägen för Trollhättelaget.

Trollhättans Robert Roslund gjorde sina första två mål för säsongen och gav THC ledningen med två puckar efter drygt en period spelad. Daniel Jonsson utökade därefter ledningen till 0-3, innan Kållered kunde göra sitt första mål för dagen, och det i numerärt underläge.

Innan period två var över hade Kållered reducerat än en gång - något som Trollhättans målkung Fredrik Orrsten dock var snabb att fixa till. Orrsten gjorde sitt 13:e mål för säsongen efter det att en Kålleredspelare fått åka till utvisningsbåset. Ledning med två mål inför avslutande tjugo och det såg ljust ut.

I den tredje och sista perioden hade dock THC svårt att hålla ihop spelet, och perioden förlorades med hela 4-0.

6-4 (0-1) (2-3) (4-0)