Trollhättans HC såg ut att ha segern i hamn, men tappade med minuter kvar av ordinarie speltid när Sörhaga/Alingsås gästade Slättbergshallen.

Efter en mållös första period bjöds publiken på en kavalkad av fullträffar efter paus. På endast tio minuter hade 0-0 blivit 2-2, där Marcus Carlsson och Jonas Lönn stod för Trollhättans två mål.

THC tog ledningen i början av matchens sista period när Anton Bowallius nätade för första gången i vår - en ledning som strax därpå utökades i powerplay genom tidigare målskytt Lönn (4-2).

Med endast tio minuter kvar att spela såg det ljust ut för Trollhättelaget. Men gästernas Luka Vukoja hade annat att säga till om. Under loppet av två minuter hade den vane målskytten tryckt dit både reducering och kvittering och med det tagit matchen till övertid.

Förlängningen slutade mållös och straffar väntade - där THC de senaste matcherna dragit det längsta strået. Så blev inte fallet denna kväll. Efter tre raka missade straffar kunde Sörhaga/Alingsås avgöra, när Sebastian Mårtensson lurade Trollhättans burväktare Erik Brunberg. Jonas Lönn missade efterföljande straff och THC fick nöja sig med en poäng.

4-5 (0-0) (2-2) (2-2) (0-0) (0-1)