Det blir inget vidare spel i play off för THC. Trollhättelaget förlorade derbykampen mot Vänersborg.

Det bjöds dock på en kamp in i det sista mellan de två lagen, där samtliga tre matcher behövdes för att kora en vinnare. Trollhättans HC kämpade hem första mötet, som inte avgjordes förrän i sudden death, när förstafemman med Lönn, Carlsson och Twillman i spetsen levererade.

Två dagar senare var det åter dags att ge sig in i hetluften. VHC inleder genom att göra 0-1 i powerplay, ett resultat som står sig perioden ut. Trollhättelagets första fullträff kommer i matchens andra period (1-1), men gästerna tar tillbaka sin ledning endast 42 sekunder senare. THC lyckas dock kvittera när Vänersborg åker på två utvisningar i följd.

I den avslutande perioden är VHC det drivande laget, vilket visar sig i målprotokollet två gånger om (2-4). Trollhättan reser sig dock och skickar in en reducering med dryga minuten kvar att spela. THC plockar ut Brunberg i målet, men trots flertalet heta chanser vill pucken inte in. Matchen slutar 3-4 och ett tredje avgörande möte väntar dagen därpå.

Även det tredje mötet blev en jämn tillställning som kom att avgöras i sudden death. Den här gången stod dock inte Trollhättan som vinnare.

Efter ordinarie speltid hade lagen gjort två mål vardera, där Trollhättans Twillman kvitterat resultatet i matchens sista period. THC hade flera bra chanser att avgöra, varav en i öppet läge, men det var Vänersborgs kväll. Efter dryga 13 minuter på isen fick Svante Flood chansen - och tog den.