I helgen hemmaslog Trollhättans basketherrar topplaget Mölndal Basket. I och med segern tar TBBK över platsen som serieledare.

Det var inget snack om saken vilket lag som var hetast under lördagsmorgonen. Mölndal kom till start med endast fem spelare och blev överkörda av hemmalaget i matchens första period (20-11).

Segern var ett recept av ett väl sammansatt försvar och ett stabilt offensivt spel med säkra avslut. Något som TBBK visade prov på i den andra och tredje perioden, som båda slutade i Trollhättans favör (20-17) (22-16). I matchens fjärde och sista period öste lagen in poäng, där gästande Mölndal till slut lyckades knipa en periodseger (26-28).

Mikael Begger blev åter igen poängbäst i Trollhättan med 25. Lagkapten Johan Hjelm var inte långt efter med sina 18 poäng.

Trollhättans BBK kliver nu, för första gången i år, upp på tabellens mest prestigefyllda plats. Laget har sex raka vinster och endast en förlust i basketens division 3 sedan premiären. Nästa match spelas den 26 november hos LT United, som i dag innehar tabellens tredjeplats.

88-72 (20-11) (20-17) (22-16) (26-28)

Mikael Begger 25, Johan Hjelm 18, Carlo Alberto Guida 12, Blerim Hasani 9, Henrik Andersson 6, Brian Fechner 6, Marcus Jonsson 6, Gusti Johansson 4, Frank Hakizimana 2