Det blev till slut en femteplats för Trollhättans basketherrar i Westra Division 3.

Det blev förlust för TBBK i säsongens sista seriematch den gångna helgen. För motståndet stod topplaget Hellas Göteborg BK, som med segern placerar sig som tvåa i säsongens tabell. Samtidigt står det klart att Trollhättelaget blir femma. Det i en serie som kom att avgöras under de allra sista omgångarna.

Efter en svag premiär i höstas, där Trollhättegrabbarna föll med stora siffror, ryckte laget upp sig - och det med råge. Förlusten följdes av sex raka segrar, varav en kom mot helgens toppmotståndare Hellas Göteborg. Trollhättelaget slutade med ett facit om endast tre förluster under hösten, och var med det en av kandidaterna till de åtråvärda kvalplatserna.

Våren blev tuffare för TBBK, som efter två vinster i januari månad åkte på en oväntad förlust mot Varberg. Trollhättelaget lyckades knipa två viktiga segrar mot jumbolagen S:t Helena och Kungsbacka, men hade det betydligt besvärligare mot seriens topplag, som verkade ha satt i en extra växel.

TBBK har, trots det snöpliga slutet, tagit ett stort kliv framåt den gångna säsongen. Laget har visat upp att inget motstånd är omöjligt att slå. Nästa säsong lär bli en spännande sådan, där Trollhättan utan tvekan kan komma anses som en toppkandidat till serievinsten - om både spelare och tränare blir kvar.

Närmast väntar spel i Distriktsmästerskapen den 17-19 april.