Ett skadedrabbat TBBK rådde inte på Varberg, som endast förlorat två matcher denna säsong.

Vana poängmakarna Mikael Begger, Johan Hjelm och Arianit Zeneli fattades när Trollhättans basketherrar reste till Varberg på söndagen. Något som märktes i offensiven.

77-51 blev slutresultatet i en match där hemmalaget Varberg tog kommandot direkt. Trollhättan hamnade på hälarna och släppte in stora siffror under matchens inledande tjugo minuter, samtidigt som anfallsspelet inte satt där det skulle.

- Vi spelade dåligt offensivt och slarvade alldeles för mycket, vilket ledde till allt för enkla poäng för Varberg, berättar spelande coach Martin Gustafsson.

TBBK ryckte upp sig i matchens tredje period, som togs hem med 13-19, men lyckades inte behålla intensiteten under de avslutande tio minuterna. Halvleken kan dock summeras som den bättre.

- Man kan säga att det kändes tungt efter första halvleken. Men vi fokuserade om i halvtidsvilan och kunde ändå spela bättre än i första.

Sebastian Jonsson gjorde sin första match för seniorlaget och får bra betyg av coach Gustafsson

77-51 (23-11) (27-12) (13-19) (14-9)

Jonatan Frisk 8, Jonathan West 8, Henrik Andersson 7, Martin Gustafsson 7, Brian Fechner 6, Markus Jonsson 6, Leonow Grzegorz 5, Mantas Berenis 2, Sebastian Jonsson 2, Emanuele Cutigni