Kristian Karlsson och hans kompanjoner i det svenska herrlandslaget i bordtennis fick det tufft i kvartsfinalen mot Tyskland.

Under pågående European Games, som arrangeras för första gången i historien, deltar trollhättesonen Kristian Karlsson i både lag och singel i bordtennis. Först ut på schemat var lagtävlingen.

De svenska herrarna tog sig enkelt till kvartsfinal efter vinst mot Ukraina i åttondelen, där Karlsson besegrade Yaroslav Zhmudenko i skiljeset. En av förhandsfavoriterna till guldet, Tyskland, väntade därefter i kvartsfinal. 

Innan matchstart kom beskedet att Tysklands spelare Timo Boll drabbats av magsjuka och tvingades stå över, vilket resulterade i en 2-0 fördel för Sverige innan första boll lämnat hand. Därmed krävdes enbart en seger för att ta sig vidare till en eftertraktad semifinalplats för svenskarna. En seger som dock skulle visa sig svår att ta.

Tyskland drog det längsta strået och kunde ta hem tre raka matcher.

Men European Games är inte över än för Kristian. På onsdag ger han sig in i singeltävlingen där Kirill Skachkov från Ryssland eller Jean-Michel Saive från Belgien väntar.