I dag är det Sverigepremiär för tre filmer på Biograf Forum - en svensk familjefilm, en fransk komedi och en amerikansk skräckis.

LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ - SKUGGOR ÖVER VALLEBY

2006 kom julkalendern, 2008 gick den första långfilmen upp på bio, under 2013 släpptes en nysatsning av SF och nu kommer ytterligare en film om de populära karaktärerna från Martin Widmarks och Helena Willis barn- och ungdomsböcker.

Lasse och Maja har de skarpaste hjärnorna i Valleby. Med deras egna detektivbyrå hjälper de polismästaren i byn att lösa brott och mysterier. Men vad ska hända nu när polisstationen hotas av nedläggning? Kommer tjuvarna att ränna fritt? Lasse, Maja och polismästaren försöker tillsammans klura ut hur de ska rädda stationen.

Regi: Walter Söderlund

Skådespelare: Amanda Pajus, Lukas Holgersson, Tomas Norström, Babben Larsson, Henrik Dorsin mfl.

Salong/Tid: Hebeteatern, 18:00

Längd: 1h16min

Pris: 85 SEK


BRÖLLOPSKAOS (QU'EST-SE QU'ON A FAIT AU BON DIEU?)

Bröllopskaos är en fransk komedi som fyllt salonger i Frankrike, Tyskland och Grekland. Miljontals har än så länge sett denna film om fördomar, smygrasism, kärlek och tolerans.

Det katolska överklassparet Claude och Marie Verneuils döttrar har minst sagt överraskat i deras val av make. Föräldrarna som utåt anses som fria från fördomar, har svårt att hantera att deras äldsta dotter ingått äktenskap med en muslim, deras andra med en judisk man och den tredje med en av kinesiskt ursprung. Nu sätter de allt hopp till den sista dottern i skaran - som till deras lycka introducerar en intelligent katolsk man - men han är dock svart. Kaos är på väg.

Regi: Philippe de Chauveron

Skådespelare: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Frédérique Bel, Elodie Fontan mfl.

Salong/Tid: Forum 1, 18:30

Längd: 1h37min

Pris: 100 SEK


ANNABELLE

I fjol gick den hyllade skräckfilmen The Conjuring upp på bioduken, där det var svårt att missa dockan Annabelle. Nu kommer uppföljaren, som berättar historien om den skrämmande dockan - från början.

Paret John och Mia väntar barn. I present till sitt barns mor ger John en unik vintagedocka klädd i en vit bröllopsklänning. Efter att deras hem blivit invaderat av satan-dyrkare drabbas dock Annabelle av en förbannelse...

Regi: John R. Leonetti

Skådespelare: Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Eric Ladin, Tony Amendola, Michelle Romano, Brian Howe, Gabriel Bateman, Shiloh Nelson mfl.

Salong/Tid: Forum 1, 21:00

Längd: 1h39min

Pris: 100 SEK