I dag kommer Vänersborgs Tingsrätt att besluta om rekonstruktionsförlängning för Nevs. Ett borgenärsföretag opponerar sig emot förslaget. Det rapporterar TTELA.

Flera fordringsägare motsätter sig SAAB-tillverkarens förslag om att få sina skulder nedskrivna och ett företag avvisar en fortsatt rekonstruktion helt och hållet. Samtidigt bifaller ledamöter i borgenärskommittén en rekonstruktionsförlängning.

Det företag som sätter sig emot en fortsatt rekonstruktion är Svea Ekonomi AB. Anledningarna som framkommer i yttrandet är en fordran på Nevs om 33 miljoner kronor, som har säkerhet i panträtt i färdigställda bilar samt i företagshypotek. Svea Ekonomi AB menar att det i nuläget inte finns tillräcklig egendom då dessa gradvis säljs av för att hålla löpande drift flytande - och anser att en rekonstruktion ej är möjlig.

Enligt tingsrätten kommer ett flertal domare granska de yttranden som kommit in från borgenärsföretagen och ett beslut beräknas fattas därefter. Som följd av Svea Ekonomi ABs yttrande kan det vara eventuellt med mer tid för domarna som fattar beslutet gällande rekonstruktionsförlängning. Det skriver TTELA.