Precis som planerat besegrades Surte BK och två poäng kunde packas med hem till Trollhättan. Gripen var det starkaste laget och höll ett, för hemmalaget, för högt tempo matchen i genom när resultatet skrevs till 3-8.

Dock var det Surte som inledde målgörandet under kvällen. Hemmalagets Mattias Timan kunde sätta dit 1-0 redan efter sju spelade minuter. Men Gripen var snabba att kvittera, då Viktor Nordmark via en hörna och pass från Henrik Korén drog in 1-1. Samme duo var framme igen när ytterligare en hörna tilldelades gästerna och 1-2 var ett faktum. Gripen fortsatte därefter att trycka på och kunde innan halvlek utöka sin ledning med mål av både Mattias Jansson och Andreas Eriksson.

Andra halvlek fortsatte i samma anda och Gripen körde helt enkelt över ett slitet Surte i Ale Arena. 1-5 kom på en hörna via Tony Eklinds klubba och Henrik Larsson låg bakom både 1-6 och 1-7. Surte släpptes sedan till ett reduceringsmål (2-7) innan Gripens Eklind åter igen var framme och utökade till 2-8. Strax innan slutsignalen fick matchens förste målskytt Mattis Timan chans till reducering, en chans som han tog till vara på och därmed minskade förlustsiffrorna något (3-8).

Gripens första hemmamatch för säsongen spelas den 15 november klockan 14:30.

3-8 (1-4) (2-4)

Henrik Larsson 2, Tony Eklind 2, Viktor Nordmark 2, Andreas Eriksson 1, Mattias Jansson 1.