Högskolan Väst fortsätter att locka många förstahandssökande. Däremot når inte antalet upp till rekordnivåerna från 2014.

Den 15 april var sista dag att ansöka till universitet- och högskoleutbildningar till kommande hösttermin. 6 563 personer valde att söka en utbildning på Högskolan Väst i Trollhättan i första hand. 

- Intresset för att studera på Högskolan Väst är fortfarande stort, säger Jan Theliande, prorektor på Högskolan Väst, i ett pressmeddelande.

Samtidigt når inte antalet upp till fjolårets rekordmånga förstahandssökande. Antalet sökande i hela landet sjönk i genomsnitt med en procent, vilket är likvärdigt med Högskolan Västs nedgång. 

- Med anledning av vårt anpassningsarbete till en lägre budget är det i år tre program som inte erbjuds och det är också ett färre antal kurser som erbjuds. Det är förklaringen till att sökantalet är något lägre i år.

De program på Högskolan Väst som var mest eftersökta var i år: Socialpedagogiska programmet (435), Sjuksköterskeprogrammet (333), Mäklarekonom (318), Förskollärare (189), Socialpsykiatrisk Vård (164) och Ekonomprogrammet (156).