I helgen gästade Trollhättans herrar Varberg när den tredje omgången i basketens division tre skulle avgöras. Trollhättelaget kunde säkert tag hem segern med drygt trettio poäng och håller sig därmed kvar i tabellens topp.

Det relativt unga TBBK ställdes mot ett betydligt mer erfaret Varberg i söndagens match. Det stoppade dock inte Trollhättekillarna som tryckte på direkt från start och kunde säkra matchen redan efter två perioder. TBBK tog hem tre av fyra perioder i överlägsen stil, när slutresultatet skrevs till 44-76.

- Vi fortsatte i samma anda som mot Västra Hisingen, spelade vårt spel och kontrollerade tempot. Erfarna Varberg gav inte upp och startade andra halvlek väldigt bra, men då var ledningen för stor. Viktig bortamatch och viktig vinst, säger TBBK:s lagkapten Johan Hjelm om vinsten.

44-76 (11-24) (9-21) (9-18) (15-13)

Frank Hakizimana 17, Mikael Begger 14, Johan Hjelm 13, Markus Jonsson 10, Carlo Alberto Guida 10, Henrik Andersson 6, Egale Muse 3, Martin Gustafsson 3, (Rifat Beqiri, Blerim Hasani)