Jumbolaget Boltic stod som värd för helgens möte i Allsvenskan Södra. Gripen BK, som befinner sig på den betydligt ljusare sidan av tabellen, kunde enkelt spela hem en seger på utomhusarenan i Karlstad.

Gripen körde fullkomligt över Boltic i matchens första halvlek. Efter endast tolv minuters spel sken resultattavlan starkt med 0-4 i Trollhättelagets favör, varav Tony Eklind stod för tre fullträffar. Och målgörandet var inte slut där - varken från Eklind eller laget i sig.

Inför 205 åskådare, kunde serieledarna Gripen utöka sin ledning, och det stort. Det blev ytterligare fyra mål innan signalen för halvtidsvila löd, och en ledning med 2-8 inför den andra halvleken bådade mer än gott.

Gripen tappade därefter spelet i andra halvleks inledande minuter. Hemmalaget lyckades skaka om matchsituationen ordentligt när man reducerade med både 3-8 och 4-8. Närmare än så kom dock Boltic aldrig. Efter en time out från Gripen återtog man kontrollen över matchen och kunde avsluta med tre raka mål. Där Tony Eklind var framme i vanlig ordning.

4-11 (2-8) (2-3)

Tony Eklind 5, Johan Grahn 2, Henrik Korén 1, Andreas Eriksson 1, Henrik Larsson 1, Viktor Nordmark 1