Innovatum Science Center har stora planer på gång. Det skriver TTELA.

Innovatum Science Center växlar upp och satsar på sin utställningsverksamhet. Under den närmsta tiden ska tre större temautställningar se dagens ljus. Dessutom finns planer för ett nytt planetarium.

Ambitionen är att locka fler besökare till centret genom att utveckla utställningsverksamheten de kommande tre åren.

- Arbetsprocessen pågår och jag tror att det kommer bli jättespännande, berättar Daniel Svedmyr, projektledare Innovatum, för tidningen.

En ny utställning ska stå klar redan efter midsommar, och det med temat luft. Efter det är planen att tre stora utställningar med olika teman ska byggas upp på centret. Den första utställningen beräknas stå klar till höstlovet och går i temat hållbar utveckling, därefter väntar en utställning om hälsa och life science. För sist nämnda utställning planeras ett laboratorium uppföras, där skolelever ska kunna experimentera.

- Det finns mycket rolig utrustning men den kan vara ganska dyr och alla skolor har inte råd med det. Då kan det komma hit i stället, säger verksamhetschefen Ingela Nylander till TTELA.

Den tredje temautställningen går i rymdens tecken och förväntas vara redo för besökare hösten nästa år.

- Våra tre teman hänger ihop väldigt väl. Hållbarhet kopplas ihop med hur vi lever på jorden och med rymdteknologin kan vi se hur vi kan använda vår jord på annat sätt, berättar Nylander.

Förändringen av utställningarna på Innovatum Science Center förväntas gå på 10,5 miljoner kronor, vilket finansieras av bland annat Trollhättans Stad och EU-bidrag.

I framtiden finns även planer på ett permanent planetarium, som ersätter dagens uppblåsta. Det för att kunna bjuda på mer avancerade filmvisningar. En ny anläggning beräknas kosta 3,5 miljoner kronor.