Nytt familjebad, multibassäng, relaxavdelning, renovering av simhallen - och ett hotell. Stora planer kokas just nu ihop för Arena Älvhögsborg. Det skriver TTELA.

Fuktskador, vittrande betong och rostande armeringsjärn tillsammans med en ökad efterfrågan har lett till att Arena Älvhögsborg nu beslutat om en omfattande renovering. I samband med upphandlingen av NIF-hallen inkluderades en renovering av badanläggningen och nu önskar bolaget få grönt ljus från kommunstyrelse och -fullmäktige för att kunna inleda arbetet. Går allt enligt plan kan en byggstart bli verklighet om ett år.

- I bästa fall är allt klart i slutet av 2017, säger Älvhögsborgs VD Håkan Engström till tidningen.

I planerna ingår en helt ny 25-metersbassäng och en utbyggnad mot kanalen av simhallen med familjebad samt ett relax- och terapibad. Samtidigt tas den befintliga övningsbassängen bort. Dessutom finns tankar på en mobil lösning som skulle göra 50-metersbassängen på utebadet tillgänglig året om.

I framtiden kan även ett hotell vid kanalen bli verklighet.

- Kommunen tror att det kommer att behövas fler hotell. Vårt alternativ, ett hotell på Kanaltorget, har många fördelar, berättar Engström.

- Idrottsturismen växer, och det blir allt vanligare att hotell byggs vid idrottsanläggningar. Vi ser redan jätteeffekter av NIF-hallen, många föreningar vill komma hit på läger och göra permanenta bokningar på vintern.