Produktionen på Nevs kommer att stoppas under fyra veckor. Det kinesiska företaget Qingbo har inte betalat utlovade pengar.

Det kinesiska bolaget har inte fullföljt sin del i avtalet vilket har skapat likvida problem för Nevs. Situationen idag är att företaget inte kan betala sina skulder till underleverantörerna.

Kai-Johan Jiangs bolag National Modern Energy Holdings har finansierat Nevs under våren, fram till nu har tre miljarder kronor förts över till Trollhättan, berättar Mikael Östlund, kommunikationschef på Nevs, i ett pressmeddelande.

Företaget tänker minska antalet konsulter samtidigt som produktionen, sex bilar per dag, stoppas under fyra veckor, sannolikt med start på torsdag.

Samtidigt har Nevs haft samtal med två utländska aktörer för att försöka lösa krisen. Ett ramavtal med en större fordonstillverkare kring utveckling av nya produkter från Phoenix-plattformen och samtal med en annan  tillverkare som är intresserad av delägarskap, är åtgärder som ska hjälpa företaget ur de akuta besvärligheterna är tanken.