Trollhättan är en av tre kommuner i Västra Götaland där bostadspriserna ökat med över trettio procent det senaste året. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Över de senaste tolv månaderna har priserna på bostadsrätter och villor inom Västra Götaland stigit med tio respektive nio procent. Vilket överstiger samt matchar den genomsnittliga prisutvecklingen för hela riket.

Prisutvecklingen i enbart Trollhättans kommun har gått betydligt mer uppåt än så. Här har priserna på bostadsrätter ökat med över 30 procent och villapriserna med så mycket som 25 procent det senaste året, vilket är mest i länet. Endast Vänersborg och Skövde kommun matchar prisökningen av bostadsrätter med över 30 procent.

- Jämfört med föregående år är mycket sig likt och vi ser just nu inget som talar för att det blir någon annorlunda utveckling under 2015. Det extremt låga utbudet är den främsta anledningen till att priserna fortsätter att öka så kraftigt, säger Jonas Keide, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.


PRISUTVECKLING BOSTADSRÄTT/VILLA

3 månader12 månader
BostadsrättTrollhättans kommun+2%+ > 30%
BostadsrättRiket+/-0%+9%
VillaTrollhättans kommun+14%+25%
VillaRiket+1%+9%