Det tas nu nya tag för att än en gång få liv i industriområdet Stallbacka.

Det var en tid då Stallbacka var rikets näst största område för industri. Efter en tung period för svensk industri, där SAAB-krisen spelade en huvudroll i Trollhättan, tappade Stallbacka mark.

Det ska det dock bli ändring på. För närmare ett år sedan startades Stallbacka företagarförening och nu har föreningen tillsammans med Trollhättans Stad påbörjat ett arbete med att få området tillbaka till sin forna glans.

- Det känns som att något bra är på gång. Totalt finns det 160 företag på området och långt ifrån allt handlar om industri. Här finns både mindre företag och enmansföretagare som är verksamma inom både handel och tjänstesektorn, berättar föreningens ordförande Bill Alveros för Näringslivets nyhetsbrev.

I dag är flertalet företag intresserade av att etablera sig på Stallbacka. Trollhätteområdet är dock i behov av ett ansiktslyft.

- Vi har dragit i gång ett ganska omfattande program som betyder att vi höjer nivån på det mesta. Det handlar om allt från gallring av skogspartier till röjning av vass, fixning av gräsytor och grönområden i anslutning till refuger och vägar. Vi håller med om att det finns förbättringsområden och tar nu ett rejält tag kring detta, säger Trollhättans Stads gatu- och parkchef Elisabeth Linderoth.

I nuläget är 160 företag etablerade på Stallbacka. Läget, samt den pågående uppfräschningen, kan locka fler, menar Alveros.

- Vi kan definitivt växa.

Källa: Näringslivets nyhetsbrev, Trollhättans Stad