Spiköns nya moderna gästhamn har äntligen öppnat! Trollhättan kan nu välkomna fler båtturister till staden.

Spikön har hängt med sedan 1934 då det första bygget av olika anläggningar drog igång. Det senaste året har Trollhättan Stad arbetat för att förnya och förbättra de sköna öarna mellan Klaffbron och Järnvägsbron - nu står den vackra gästhamnen äntligen klar!

Bryggan har bytts ut och förlängts samtidigt som en pontonbrygga har lagts till. Spiköns tidigare gästhamn hade 25 förtöjningsplatser. Den nya moderna gästhamnen har gett plats för ytterligare 20 platser och går för 150:-/dygn inklusive service (användning av faciliteter etc). Intill den nya hamnen finner man servicebyggnaden med toaletter och reception samt en servering med uteterrass. Att lägga till vid gästhamnen i Trollhättan är en upplevelse! Med både natur och livfull stadskärna precis in på knuten har man lyckats skapa en plats som passar alla!

På Spikön kommer det även under 2014-2015 uppföras en lekplats/temapark där Jan Lööfs välkända figurer kommer spela en stor roll, en restaurangbyggnad alldeles vid vattnet samt en upprustning av den trevliga minigolfbanan och boulebanan. Redan idag finner man på ön ett sprillans nytt utegym för den träningssugna och grillplatser för mysiga stunder vid strandkanten. Flera grusade gångvägar har skapats för att utnyttja öns vackra natur och dess vyer till fullo. Slå dig ned på en parkbänk och njut av stillsamheten, vattnets skvalp och perennernas doft.