Under våren påbörjades ett arbete med att förnya Spikön. I somras stod bland annat en modern gästhamn och uteservering klara samtidigt som ön fick ett alldeles eget utegym. Trots att graderna allt mer faller mot noll, fortsätter arbetet, och nu närmar man sig mållinjen av projektets andra etapp.

Spikön har under hösten fått tillskott av drygt tjugo nya parkbänkar och både träd och gångar har tillkommit och piffats upp. Under de närmsta veckorna kommer utomhusgymmet att utökas, ett skyltsystem sättas upp och arbetet med ny och bättre belysning färdigställas. 

- Just nu är det full fart på arbetet. I etapp 2 investerar vi ytterligare 1,5 miljoner kronor i förbättringar. De flesta parkbänkar byts ut och fler kommer dessutom att finnas på nya platser. Den nya skyltningen kommer också att bli ett lyft. Följer man skyltarna hamnar man på "omvägen", "fiskelyckan" och till och med en "pussbänk", säger projektledare Drazen Kendes på parkförvaltningen i Trollhättans Stad i ett pressmeddelande.

Utomhusgymmet som varit på plats sedan i somras kommer nu få ytterligare redskap och beskrivningar. Förbättringen av gymmet sker i ett samarbete med träningscentrat Active.

- Vi utökar antalet redskap och förbättrar informationen kring hur de ska användas. Överlag kommer skyltningen i området att bli klart förbättrad. Följer man skyltarna tror jag att många kommer hitta platser på Spikön som man tidigare inte varit på, berättar Drazen Kendes.

Samtidigt förbereds det inför den sista etappen av projektet. Det nya Spikön är beräknat att vara klart till sommaren 2015.

- Vi avvecklar nuvarande lekplatsen och påbörjar arbetet med den nya lekplatsen som ska gå i Jan Lööfs anda. Det är en investering på tre miljoner kronor som kommer att bli en härlig plats med många kända figurer, bland annat från Skrotnisse. Dessutom förbereder vi för att smycka Spikön med effektbelysning. Båda dessa satsningar beräknas vara klara lagom till sommaren, fortsätter han.