I sommar finns det massvis av roliga aktiviteter, experiment och kunskap att ta del av på Innovatum Science Center. De kreativa lokalerna på science centret har fyllts på med nya stationer och nytt för i sommar är bland annat den virtuella berg- och dalbanan.

Åka berg- och dalbana utan att köa? Går det..?! Ja, varje dag har du som besöker Innovatum science center möjlighet att prova centrets Oculus Virtual Reality glasögon. I glasögonen väntar en spännande virtuell värld som bjuder på en riktigt häftig upplevelse. Besökarna som sätter på sig de virtuella brillorna får uppleva den verklighetsrelaterade känslan av att åka i en riktig berg- och dalbana. Bland loopar och dalar kan du räkna med att det lär kittlas till rejält i magen, och du slipper de långa köerna!

De olika aktivitetsstationerna som finns utplacerade inne på Innovatums science center erbjuder besökare att testa på flera spännande experiment och aktiviteter av olika slag. Vissa av aktiviteterna kräver en del hjärngympa men bidrar även till en stor skaparlust.

Bland spännande teknik kan de som besöker Innovatum bland annat testa vad som flyter i vatten i stationen vattenrummet, forma insidan av x-labbet, skapa elektronikaccessoarer och konst, bygga samt rita med 4D-frame eller programmera lego-robotar.

Bland aktiviteterna finns också stationen Rör Upp med olika tävlingsaktiviteter där kompisar och familjer kan utmana varandra i sann tävlingsanda. Vem konstruerar det smartaste bygget och vilket blir högst?

De dagliga aktiviteterna på Innovatum Science Center äger rum under hela sommaren mellan måndag 23 juni till söndag 17 augusti. Öppettiderna är 9:00 - 17:00 alla dagar.

Såhär kan det se ut när man testar de virtuella glasögonen!