Trollhättans basketherrar spelade på lördagen sin första hemmamatch för säsongen. Efter en bra inledning föll dock laget på målsnöret.

Efter en stabil första period, där TBBK spelade ut gästerna från Halmstad, såg det ut som om segern inte var långt borta. Men, i basket vänder det snabbt och Halmstad kom in i matchens andra period med betydligt mer fart i benen. Trollhättegrabbarna fortsatte dock att spela smart och kunde gå till halvtidsvila med en ledning på tio poäng (39-29).

I den tredje perioden tappade TBBK spelet och lät gästerna komma ifatt. Halmstad tog allt fler returer och fick till många snabba spelvändningar, vilket resulterade i en periodvinst med 17-10. Trollhättan repade sig aldrig riktigt från den svaga tredje perioden och tillät Halmstad att med relativt enkla medel gå om och ta hem matchen.

TBBK:s Erik Lövgren gjorde en bra defensiv match och räddade sitt lag vid flertalet tillfällen. Poängbäst i hemmalaget var Mikael Begger med sjutton pinnar.

60-63 (23-13) (16-16) (10-17) (11-17)

Mikael Begger 17, Johan Hjelm 16, Jonatan Frisk 15, Brian Fechner 6, Tobias Tideman 6, Erik Lövgren 4