Den 28 november drar Trollhättans Stads satsning "Vinter på Spikön" i gång.

Under sju helger i vinter kommer Spikön fyllas med liv. Skrotnisses lekplats ska julpyntas, dekorativ belysning ska upp och på plats kommer det finnas bodar med försäljning och servering.

- Ambitionen är att det ska vara aktiviteter, servering och underhållning under sju helger. Start 28 november och sedan pågår det fram till och med 10 januari, berättar stadsbyggnadschef Johan Bengtsson i ett pressmeddelande.

Ett riktigt vinterland är att vänta på Spikön med halmbalar, röda bodar där lokala producenter kommer bedriva försäljning och eldstäder för grillning. Dessutom kommer Lilla Åket vara på plats, som i somras gjorde succé på Strandgatan.

- Bodar och servering kommer att ha öppet mellan 11-16 på helgerna och vi har bland annat haft kontakt med lokala hantverkare som gärna vill vara med, säger Bengtsson.

Även ponnyridning, musik och en bod för lotteri finns med i kommunens planer. Dessutom planeras aktiviteter med NIF-gymnasterna och N3 på Skrotnisses lekplats.

- Förhoppningen är att det ska bli en mysig mötesplats för både Trollhättebor och tillresta gäster. Spikön är en väldigt fin plats mitt i centrum och vi hoppas givetvis att våra invånare gillar satsningen och kommer.

Vinter på Spikön har premiär lördagen den 28 november klockan 11:00.I bodarna kommer konstnären Jessica Andreasson samt ATH Trädgårdstjänst att stå.

Program Premiärhelgen

28 november

11:00 Invigning med kommunalråd Monica Hanson samt tomtenissar

12:00 Clownen Daniel Andersson trollar och bjuder på eldshow

12:30 Birgitta från N3 löser sagor

14:00-15:00 Prova på att göra blomsterkransar

29 november

11:00-16:00 NIF-gymnasternas jullotteri

14:00-15:00 Prova på att göra blomsterkransar