I år delades utmärkelsen Årets laddplats ut för första gången, och det blev Trollhättan Energis snabbladdstation på Överby som tog hem priset.

Föreningen Elbil Sverige utsåg under Oresund Electric Car Rally i helgen, Årets laddplats, Årets elbil och Årets elbilsförare. En av vinnarna blev Trollhättan Energi, som tog hem utmärkelsen som bästa laddplats för elbilar i landet.

- Det är jättekul att vår snabbladdstation i Trollhättan utsetts till Årets laddplats. Fler och rätt placerade snabbladdstationer är en förutsättning för elbilar och mer hållbara transporter, säger Trollhättan Energis VD Pia Brühl Hjort i ett pressmeddelande.

Snabbladdstationen på Överby kammade hem priset efter motiveringen;

"Laddstationen erbjuder väderskyddad snabbladdning för samtliga elbilar oavsett laddstandard. Placeringen nära centrum, såväl som E45 och riksväg 44, är väl genomtänkt och närheten till ett stort köpcentrum innebär förutom tillgång till en mängd affärer, caféer och restauranger även WiFi-access. Underhållet är väl skött och tre snabbladdare på samma plats visar att laddstationen är dimensionerad med framtidens laddbehov i åtanke."