På torsdagsmorgonen är det vinna eller försvinna som gäller för samtliga Trollhättelag i Gothia Cup.


Skoftebyns IF:s pojkar 13 år tog hem en andra plats i gruppspelet, efter två vinster och en förlust mot bland annat norskt och finskt motstånd. På torsdagen väntar först 1/32-final i A-slutspelet mot norska Trosvik IF 2, som är obesegrade hittills i turneringen. 

Halvorstorps IS/Trollhättans FK:s flickor 14 år har samtidigt kvalificerat sig till 1/32-final i Gothia Cup:s B-slutspel, efter tre tuffa möten och en fjärdeplats i gruppspelet. För motståndet står Sunderby SK, som kämpat till sig en seger än så länge.

Trollhättans FK:s pojkar 14 år har gått som tåget med gruppseger och endast en förlust hittills. På torsdagsmorgonen väntar 1/32-final i A-slutspel mot Åtvidabergs FF.

Gothia Cup är världens största ungdomsturnering i fotboll med omkring 35 000 deltagare varje år. Turneringen äger rum i Göteborg med omnejd och de senaste åren har fotbollsfesten inletts med en uppmärksammad invigning på Nya Ullevi. I fjol deltog ungdomslag från drygt 70 länder världen över och sammanlagt har 143 nationer deltagit i turneringen sedan starten 1975.