Den 6 juni invigs Spiköns nya lekpark med Jan Lööfs Skrotnisse som tema. Arbetet med att bygga upp den färgstarka världen är nu i full gång.

Sedan november förra året har kommunägda Tomt AB byggt upp Skrotnisses värld från grunden. När den 1 300 kvadratmeter stora lekparken invigs senare i år, kommer stora som små kunna besöka den folkkära karaktärens stuga och verkstad, en trädkoja med utedass, en labyrint, en skrotteater samt en båt, en hangar, ett flygplan och en hybrid av en bil.

Det lär inte bli brist på äventyr.

- Det är fantastiskt roligt att vi gör alla detaljer till lekparken i eget regi, säger kommunalrådet Monica Hanson i ett pressmeddelande.

Under uppbyggnaden av lekparken förs dialog med upphovsmannen Jan Lööf, för att i största möjliga mån återskapa Trollhättekonstnärens värld.

- Det gäller att det finns en balans i att det skall vara en skrotgård men att det också skall vara fint. Känslan när man ser detta är väldigt bra, berättar Hanson.

Med lekparken önskar kommunen skapa ett än mer attraktivt Trollhättan - för alla.

- Det ska va' gött å leva, som Galenskaparna sjöng. Det är den känslan vi vill ha i Trollhättan och lekparken är ett steg i den riktningen. Det blir en pärla mitt inne i stan, vårt vardagsrum, vårt finrum, en mötesplats för alla, avslutar Monica Hanson.