Det blev storseger när FC Trollhättan tog emot IFK Skövde FK på måndagskvällen. Josef Daoud fixade hattrick.

Matchen präglades av spel mot ett mål och Trollhättelaget fick 90 relativt bekväma minuter.

Redan efter 16 spelade minuter, efter flertalet bra målchanser, skulle Josef Daoud göra sitt först mål för kvällen när Robert Bagger drog iväg ett inlägg. Anfallaren använde huvudet, vilket visat sig vara effektivt flera gånger denna säsong, och gav hemmalaget ledningen. Samme man fick chansen endast ett par minuter senare när han med vänsterfoten skickade dit 2-0.

I den 25:e spelminuten utnyttjade gästerna en försvarsmiss av FCT och reducerade enkelt på sitt första skott på mål (2-1).

Grabbarna i FCT var dock snabba med att ta tillbaka övertaget i matchen när Krister Andersson drog dit 3-1 på volley  en kort stund därefter. Innan signalen för halvtidsvila ljöd kom kvällens främste målskytt Daoud att göra sitt tredje för kvällen - även denna gång med hjälp av huvudet och ett inlägg från Bagger.

Krutet såg ut att vara någorlunda tömt i andra halvlek, som blev en långsammare sådan. Färska ben i form av Gabriel Bilan hade dock bytts in. Unga Bilan avslutade målskyttet för FCT - två gånger om - strax innan slutsignalen. Skövde hann samtidigt med att reducera än en gång genom ett snitsigt distansskott.

Nästa match spelas den 15 augusti hos Tibro AIK FK.