Vid halv fyra på tisdagseftermiddagen fick polisen larm om skottlossning på Kronogårds Torg.

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska det ha rört sig om mellan två till fyra män som hamnat i bråk på torget, medan TTELA rapporterar om minst fem inblandade personer. Två av männen ska ha plockat upp var sitt pistolliknande föremål och avlossat ett flertal skott. Därefter ska några av männen lämnat platsen i en personbil. Enligt uppgift till TTELA ska det röra sig om bråk om narkotikaförsäljning samt skulder.

TTELA rapporterar att polis stoppade en mörkblå personbil vid Hojums begravningsplats strax efter händelsen. Två yngre män ska ha färdats i bilen och båda fick följa med för förhör på polishuset. De två ska dock ha släppts senare under dagen och ingen är misstänkt för brott.

En person ska under skottlossningen ha träffats av en rikoschett - en projektil som vid kontakt med ett objekt ändrar riktning - varpå personen ådragit sig lindriga skador. Personen ska inte vara en av de inblandade männen utan har enbart befunnit sig på torget, enligt P4 Väst. En kula ska även ha gått igenom ett skyltfönster. Inga övriga personskador är kända av polisen i nuläget. 

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt dråp. Hela torget spärrades av strax efter händelsen och Trollhättepolis inledde arbetet på plats. Senare på kvällen ska ärendet ha lämnats över till enheten för grova brott och det ska ha gjorts fynd på platsen enligt uppgifter till TTELA. 

På onsdagsmorgonen rapporteras av lokala medier att två personer är anhållna i sin frånvaro misstänkta för gärningen. Personerna är från Trollhättan och väl kända av polisen sedan tidigare.