Ett nytt projekt inom Trollhättans Stad låter högstadieelever möta näringslivet.

- Det handlar om att visa för eleverna vad som finns, vilka företag som verkar här i Trollhättan, men det handlar också om att ge företagen en chans att träffa ungdomarna. Vi ser så många vinster med det här projektet, säger Kajsa Berg, pedagog Innovatum, i ett pressmeddelande.

Syftet bakom projektet som fått namnet Topp - Trollhättans Omvärldsdagar och Praktikprojekt - är att lära eleverna om livet efter skolan. Den traditionella praktikplatsen innebär i många fall att skoleleverna undkommer "riktiga" arbetsuppgifter, samt att elever med mindre socialt nätverk inte får någon praktik alls. Här byts den traditionella praktiken i stället ut mot planerade studiebesök, där deltagarna ska lösa bestämda uppgifter.

- Det låter roligt och spännande. Det låter kul att man som grupp ska få komma ut på en arbetsplats och verkligen se hur det är. Jag hoppas att jag ska komma till ett ställe som jag annars inte hade kommit till, säger Ali Al Hadad, elev Sylteskolan, i pressmeddelandet.Den traditionella praktikplatsen innebär i många fall att skoleleverna undkommer "riktiga" arbetsuppgifter, samt att elever med mindre socialt nätverk inte får någon praktik alls.