Trollhättans omsorgsnämnd får, för första gången på över ett decennium, exakt den summa man begärt. Därmed går stadens omsorg mot ljusare tider. Det rapporterar TTELA.

- Det har varit tuffa år. Vi har hela tiden fått tänka på att spara och har inte kunnat satsa som vi velat, säger omsorgsnämndens ordförande Ann-Christin Holgersson (s) till tidningen.

Nu blir det desto ljusare för omsorgen i Trollhättan. Ett tillskott på 35,5 miljoner kronor, och totalt 896 miljoner kronor, är väl efterlängtat och ska med största hopp täcka behovet i staden. Något som inte hade varit möjligt om kommunalskatten inte hade höjts vid årsskiftet.

Av de extra drygt 35 miljoner kronor som tillfaller omsorgen, är tolv miljoner redan skuldbelastade, då dessa förbrukades under förra året. Resterande 23 miljoner ska nyttjas med syfte att göra omsorgen bättre för funktionshindrade samt äldre.

- Vi ska anställa fler sjuksköterskor, också fastställa vikarier. Det blir billigare än bemanningssjuksköterskor, berättar Holgersson.

Dessutom önskar nämnden att anställa fler sjukgymnaster och arbetsterapeuter till äldreboenden samt fler biståndshandläggare och omsorgschefer. Ytterligare förbättringar som ligger på bordet är fler demensplatser, ett psykiatriboende, träffpunkter för äldre invånare och nattpatruller.