För snart två och ett halvt år sedan stod Trollhättans nya skatepark redo för häftiga åk. Nu ska parken, precis som lovat av Kultur- och fritidsnämnden, byggas ut med fler ytor. Det skriver TTELA.

Parken, som stod klar i oktober 2012, består idag av ett par pooler samt en yta för street. Redan då lovade Kultur- och fritidsnämnden att parken skulle byggas ut under 2015 - och nu har nämnden ansökt till kommunstyrelsen om att få dra igång bygget.

Två och en halv miljoner kronor ska satsas på utbyggnaden av parken, som kommer att få ännu en pool och en yta för street-åkning. Arbetet planeras dra igång vid månadsskiftet maj/juni och ska stå färdigt tre månader därefter. 

- Vi siktar på att ha öppet delar av parken under sommaren, säger Dan-Eric Bohm, anläggningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, till tidningen.

Till nästa år undersöks även möjligheterna för en så kallad "pump track", som är en bana för BMX och kickbike. Dessutom ska skateparken få toaletter då området ansluts till det kommunala VA-nätet.

- Det känns jätteroligt att parken byggs ut. Säsongen 2016, när Trollhättan fyller 100 år, satsar vi på en stor skateboardtävling, berättar Peter Lorentzon, vice ordförande i Trollhättans Skateboardförening, för TTELA.