Både Skoftebyns pojkar 13 och Trollhättans FK:s pojkar 14 tog sig vidare till sextondelsfinal i Gothia Cup på torsdagen.

Det blev storseger för Skoftebyns IF tidigt på torsdagsmorgonen. Trosvik IF 2 från Norge inledde med att göra 1-0 redan efter drygt tolv minuter, därefter var det Skoftebykillarnas match. Benjamin Zubovic kvitterade i första halvlek och kom att göra två mål till innan matchen var över. Däremellan hann dessutom Viktor Mossberg trycka dit ytterligare en boll.

Trollhättans FK, som ställdes mot Åtvidaberg i en 1/32-final, gick även de segrande ur sitt möte. Det blev en målfattig match där Trollhättegrabbarna gjorde matchens enda mål genom Kevin Hansson i slutskedet.

Samtidigt har Halvorstorps IS/Trollhättans FK:s flickor 14 spelat klart för i år, efter en knapp förlust mot Sunderby SK (0-1).

Nu väntar sextondelsfinal för Trollhättans två pojklag, där Assyriska FF väntar för TFK och Skoftebyn ställs mot Trosvik IF 1.