Vad som skulle bli ett tufft toppmöte för Gripen BK, blev lekstuga för en viss Tony Eklind.

Gripen besökte under gårdagen Jönköping och Råslätts IP för ett möte i Allsvenskan Södra. Det blev en relativt enkel seger för serieledarna från Trollhättan, som nu drar ifrån i tabelltoppen.

Dock var det hemmapubliken som fick jubla först när Jönköping tog ledningen efter drygt två spelade minuter. Jublet höll däremot inte i sig länge, då Gripen - och Tony Eklind - påbörjade sin resa mot seger. Kvitteringen kom i den tolfte spelminuten via Fredrik Kohrén som spelades fram av Eklind. Inte mycket senare var det dags för Allsvenskans främste målskytt att öka på ledningen till både 1-2 och 1-3, två mål som följdes av en väl förvaltad straff av Johan Grahn (1-4). Tre mål till kom det att bli innan halvtidsvila, varav två via Tonys klubba och ett reduceringsmål av hemmalaget (2-6).

Jönköping inledde, likt den första halvan av matchen, med att göra mål och reducerade till 3-6. Gripens unge Marcus Eriksson var dock snabbt framme och tog tillbaka fyramålsledningen. Hemmalaget reducerade åter igen till 4-7, men då klev Tony Eklind fram med två mål i följd. 4-9 till Gripen som till slut blev 5-9 efter mål från hörna av Jönköping.

I och med vinsten drar Gripen ifrån i tabelltoppen med 26 inspelade poäng efter fjorton spelade matcher. Även Eklind drar ifrån i spelarstatistiken med sina 43 mål och 14 assist. Nästa match spelas den 10 januari mot Nässjö IF.

Matchen i siffror

5-9 (2-6) (3-3)

Tony Eklind 6, Fredrik Kohrén 1, Johan Grahn 1, Marcus Eriksson 1