I kväll drar det i gång på allvar för Gripen BK. Allsvenskans första seriematch spelas i Ale Arena mot Surte BK och det är inget annat än vinst som gäller för förra årets serievinnare. Det ska inte bli något annat än vinst heller, menar lagets assisterande tränare Mats Pettersson.

Klockan 19:00 i kväll släpps bollen och jakten på två poäng och Allsvenskans första seger tar sin början. Mats Pettersson, assisterande tränare i Gripen sedan tre år tillbaka, har inget annat än vinst i sikte. I en intervju med Gripen-Web ger han beröm till sina grabbar för ett enastående spel i andra halvlek i den senaste träningsmatchen mot Lidköpings AIK, och hoppas på spel i samma anda när tävlingssäsongen nu drar i gång.

Pettersson tror det blir en tuff match mot ett skridskostarkt Surte. Laget har avsiktligt haft många kämpiga möten under försäsongen, med förluster mot starka lag, så de kommer väl förberedda. Men det är vinst och inget annat som gäller.

- Då är det två poäng. Och hur vi tar de poängen spelar ingen roll, bara vi åker hem med två poäng, säger han till Gripen-Web.