Trollhättans HC Goblins tog en enkel seger mot jumbolaget Göteborgs IK efter en stökig match.

Matchens första tio minuter var relativt händelselösa, men därefter blev det fart på både målgörande och utvisningar. Det var gästande Göteborgs IK som ådrog sig matchens första två minuter i båset, som följdes av ytterligare båsminuter från båda håll. Målgörandet var det dock Goblins som inledde, när William Frölin kunde sätta dit 1-0 i fem mot tre - sekunden innan periodslut.

2-0 kom 53 sekunder efter andra periodens nedsläpp via Peter Larsson, och det i numerärt underläge. Mattias Lundgren var därefter framme och utökade till 3-0, innan Jonas Forsberg kunde sätta dit 4-0 i powerplay. Strax innan periodvila var åter igen William Frölin het på klubban och gav Trollhättelaget en bekväm ledning med 5-0 inför den tredje.

I den tredje perioden var det först gästerna som fick trycka dit sitt första mål för matchen (5-1). Efter några stökiga slutminuter då domarens vissla ljöd varm kunde Goblins Jonas Lönn skriva slutresultatet till 6-1.

Trollhättans HC ligger kvar på en sjätte plats i tabellen med 36 inspelade poäng. I och med att Borås tog en seger mot Nittorp i helgen är möjligheterna att ta sig upp till topp 4 och en plats i AllTvåan borta.

6-1 (1-0) (4-0) (1-1)

William Frölin 2, Peter Larsson 1, Mattias Lundgren 1, Jonas Forsberg 1, Jonas Lönn 1

96,30% Emil Lundbergs räddningsprocent (26/27)