Efter en tuff inledning på säsongen där THC förlorade snöpligt hemma mot nykomlingarna Hovås HC, har Trollhättelaget hamnat på rätt spår.

Årets andra seriematch - även denna på hemmais - slutade betydligt bättre för Trollhättans HC. Redan efter två och en halv minut hade Trollhättelaget 1-0 mot gästande Kållered och det blev ytterligare två puckar i mål innan klockan hann visa tio minuter. Första perioden skrevs till 3-1 efter mål av Marcus Carlsson, Jonas Lönn och Anton Bowallius.

Inte heller i den andra perioden krävdes det mer än två och en halv minut innan första målet var spikat. Albin Larsson satte då dit fjärde målet för THC, som därmed tog ledningen med 4-1. Men i den 31:a spelminuten tilldömdes gästerna en straff, och reduceringen var ett faktum (4-2).

Det dröjde dock inte länge innan Trollhättan var igång med målskyttet igen. Drygt två minuter senare visade Marcus Carlsson upp sig igen och strax därpå var det William Frölins tur (6-2). Innan periodvila kunde THC dessutom utöka till 7-2 genom Bowallius som gjorde sitt andra för matchen.

Gästerna snyggade till siffrorna i den tredje perioden, genom två snabba mål i överläge, men var aldrig riktigt nära.

7-4 (3-1) (4-1) (0-2)

Marcus Carlsson 2, Anton Bowallius 2, Jonas Lönn 1, Albin Larsson 1, William Frölin 1

90,48 % Erik Brunbergs räddningsprocent (38/42)