Nu till helgen är det premiäröppning av Scandic Swanias uteservering och nylansering av restaurangen som fått sig ett härligt lyft. Den innovativa menyn lockar bland annat med steak-house inspiration, närproducerat och ekologiska inslag.

Satsningen på att restaurangen skulle få ett lyft drog igång redan i januari. Då lanserade Scandic Swania sitt framgångsrika lunchkoncept ”Stans bästa lunch”. Nu har ytterligare en nylansering arbetats fram där man renoverat teserveringen, fräschat upp restaurangen och arbetat fram en helt ny meny. Charlotta Casserdahl arbetar som hotelldirektör på Scandic Swania i Trollhättan och ser positivt på att restaurangen har fått sig ett lyft,

-Vår restaurang har fräschats upp med små enkla medel då vi redan hade en fin miljö men vi ville skapa ”det lilla extra”. Vi har platsbyggt en soffa och skapat en loungemiljö vid baren, inrett med nya möbler, bokhylla samt braskamin på den övre delen. Vi vill skapa en mer ”hemma hos-känsla” och erbjuda en mysig och avslappnad atmosfär med härlig stämning, bra service och fantastiskt god mat och dryck.

Swania har mycket goda möjligheter att lyckas med konceptet. Många uppskattar det härliga läget vid kanalen och där får även uteserveringen debutera med en makeover. Den avslappnade atmosfären har även satt sina fotspår på uteserveringen där man skapat olika trivselmiljöer med både soffor, olika sittgrupper och restaurangbord.

Charlotta Casserdahl hoppas att den nya menyn kommer att bli framgångsrik men också locka fler Trollhättebor till restaurangen.

-Menyn är ett led i att erbjuda en ännu härligare restaurangupplevelse, både för våra logigäster och för att vi vill att Trollhätteborna ska hitta hit igen. Vi satsar på en varierad meny med något för alla smaker, fokus på olika köttdetaljer där vi även erbjuder närproducerade inslag.


För att främja närproducerade rätter har Scandic Swania satsat på ett samarbete med Trollhättans Köttbutik. De 

kommer även att erbjuda ekologiska drinkar.

Premiäröppning av uteserveringen startar imorgon fredag den 16e maj. Under hela maj månad erbjuder Scandic Swania sina gäster 25 % rabatt på hela notan vid förbokningar. Det är köksmästaren Fredrik Maxe som tillsammans med sitt team tagit fram en spännande meny som ska falla alla i smaken. Ett tips från honom är att prova restaurangens amerikanska entrecôte eller den närproducerade ryggbiffen med ett gott glas vin, eller annan passande dryck till. En annan spännande rätt som restaurangen varmt kan rekommendera är en Tri tip, en smakrik styckningsdetalj från oxen.