Sahlgrenska Universitetsjukhus skickade ett brev till en 43-årig trollhättebo, som avlidit sex månader tidigare. Det rapporterar GT.

Sedan dess att den 43-årige mannen fick sitt cancerbesked 2008 har han besökt allt från NÄL och Uddevalla sjukhus till Sahlgrenska och Linköpings sjukhus. Tidigare i år, i början av januari, avled mannen på sjukhuset i Trollhättan.

Men nyligen damp det ned ett brev från Sahlgrenska på mannens tidigare adress. Brevet var ett svar på en remiss, där sjukhuset beklagade att det inte fanns någon möjlighet att ta emot honom, skriver GT. 

- Det var som ett knivhugg i ryggen. Det river upp känslor för hela familjen. Vi sörjer fortfarande, men det är som att hälla salt i såren, berättar mannens pappa för tidningen. 

Anders Rosemar, medicinskt ansvarig på kirurgmottagningen Östra vid Sahlgrenska Universitetssjukhus, beklagar händelsen och nu inleds en internutredning.

- Det här är givetsvis beklagansvärt. Vårt ambition är att inte utsätta någon för något sådant här. Vi kommer lägga ett fokus på det här framöver så att det inte ska hända igen, kommenterar han.

Under hösten kommer sjukhuset byta ut sitt remisshanteringssystem till ett digitalt.