På måndagen drog Trollhättans Stad i gång sin nya satsning där målsättningen är att utveckla Drottningtorget efter medborgarnas idéer och synpunkter.

- Vi är mycket intresserade att höra vad Trollhätteborna vill med sitt torg. Att få in synpunkter och idéer som kan hjälpa till i den fortsatta processen. Vi har bland annat gjort i ordning en husvagn som inleder i centrum och därefter kommer att synas brett i hela kommunen. Man kommer att kunna hälsa på i husvagnen under många veckor framöver, berättar Johan Bengtsson, Trollhättans Stadsbyggnadschef, i ett pressmeddelande.

Utöver att besöka husvagnen är det möjligt för Trollhättebor att lämna sina åsikter via ett formulär på kommunens hemsida samt ladda upp en film eller en bild på Instagram under #nyadrottningtorget och @stadsbyggnad.

- Vi kommer att finnas nästan överallt under vintern och våren. Alla skolor, alla fritidsgårdar, Folkets Hus och stadsdelarna kommer att få besök.

Den insamlade informationen kommer bli underlag för tre förslag som ska tas fram av en arkitektbyrå. Förslagen ska vara klara under mars nästa år och kommer ställas ut i centrala Trollhättan.

- Ambitionen är att ett slutligt förslag ska presenteras i samband med 100-årskalaset 20-21 augusti och att ombyggnaden av torget kan starta under 2017, säger Bengtsson.

På grund av händelsen på Kronan i Trollhättan torsdagen den 22 oktober väljer kommunen att ställa in turnéstarten.