Fredagen den 2 oktober går sci fi-rullen "The Martian" och thrillern "The Gift" upp på svenska biodukar.


THE GIFT

Joel Edgerton står både för manus och regi samt spelar en av huvudkaraktärerna i den nya thrillern "The Gift", där ett ungt pars vardag förändras efter ett möte från förr.

De unga makarna Simon och Robyn springer på en gammal bekant från High School och ägnar inte större tanke åt mötet. Det ska dock ändras när mannen, med namnet Gordo, börjar dyka upp lite varstans i deras vardag. Efter en mängd oönskade besök och mystiska presenter bestämmer sig paret för att bjuda hem Gordo - ett beslut de snabbt kommer få ångra.

Regi: Joel Edgerton

I rollerna: Joel Edgerton, Jason Bateman, Rebecca Hall, mfl.

Premiärdatum: 2 oktober, 2015

Salong/Tid: Forum 2, kl. 21:00

Längd: 1h48min

Pris: 100 SEK


THE MARTIAN

Från stjärnregissören Ridley Scott (Alien/Blade Runner/Gladiator) kommer det actionfyllda rymdäventyret "The Martian" med ingen mindre än Matt Damon (Bourne-serien) i huvudrollen.

Astronauten Mark Watney antas död efter att ett bemannat uppdrag på Mars hamnat mitt i en storm. Resterande besättning beslutar sig då för att återvända till Jorden. Watney har dock överlevt stormen och finner sig i en minst sagt oprövad situation. Han tvingas ta till alla medel för att klara livhanken på den främmande planeten och finna en väg hem - för hem ska han.

Regi: Ridley Scott

I rollerna: Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Kristen Wiig, mfl.

Premiärdatum: 2 oktober, 2015

Salong/Tid: Forum 1 kl. 21:00 (3D)

Längd: 2h22min

Pris: 125 SEK