Så här i november, 235 dagar innan trumslag, gitarrsolon och skrål fyller Folkets Park, kan Vicious Rock presentera festivalens tre första akter.

Vicious Rock Festival har blivit ett klassiskt inslag under Trollhättesomrarna, och den 2 juli nästa år är rockfestivalen tillbaka med allt vad det betyder. Redan på måndagen presenterades de första banden som äntrar scenen nästa sommar.

MIMIKRY, som är ett av de största namnen på den svenska punkrockscenen, är just nu aktuella med singeln "Brinner". Nästa år släpper bandet sitt nionde album och besöker samtidigt Trollhättan för en efterlängtad spelning.

LANCER, som höjts till skyarna av kritiker, publik och kollegor, väntas bli nästa stora band inom melodisk metal. I april lanserades bandets andra album "Second Storm", som gick att höra på Backstage Rockbar bara dagar efter släppet.

FRANTIC AMBER är death metal-bandet som blev ett namn för svenska folket efter ett hyllat framträdande under P3 Guldgalan för tre år sedan. Femmannabandet, som lirat på flera stora scener världen över, frontas av danskan Elisabeth Andrews.