THC Goblins gjorde en repris från helgens match och är klara för PlayOff 2.

Det dröjde till tredje och sista perioden innan Goblins fick pucken förbi gästernas målvakt. Men när väl nollan spräckts verkade det inte gå att stoppa Trollhättelaget, som hann med ytterligare tre fullträffar innan slutsignalen.

Det var dock gästande Boro/Vetlanda som hade övertaget i matchens första period. THC:s Emil Lundberg var samtidigt stabil i målet och kunde hålla kvar Trollhättan i matchen trots en tuff offensiv från gästerna - hela femton puckar motade Lundberg bort.

Även matchens andra period såg ut att bli mållös, tills dess att sex sekunder återstod, då Boro/Vetlanda satte dit kvällens första puck i numerärt underläge. Snöpligt för Goblins som jobbat sig tillbaka in i matchen efter den sämre starten.

Tredje perioden kom dock att tillhöra Trollhättan till hemmapublikens förtjusning. Med knappa tio minuter kvar att spela kom Goblins första mål via David Mårtensson i spel fem mot tre. Ledningsmålet kom dryga halvminuten senare  när Filip Hilmersson även han fick chansen i numerärt överläge.

Marcus Carlsson ville inte vara sämre denna kväll och satte dit 3-1 en kort stund därpå. Men 40 sekunder kvar att spela kunde lagkapten Markus Twillman skriva slutresultatet till 4-1 i öppen kasse.

I och med segern avancerar Trollhättans HC till Play Off 2, där antingen Ulricehamn eller Bäcken väntar. Den gångna säsongen har Goblins tagit tre av fyra segrar mot Ulricehamn samt en av två mot Bäcken.

4-1 (0-0) (0-1) (4-0)