På söndagen gick Musik mot Cancer av stapeln för andra året i rad - och det slutade med rekord.

Totalt samlades 290 000 kronor in under dagen, som omfattade både musikauktion och marknad. Det innebär 20 000 kronor mer än i fjol som nu skänks till Barncancerfonden Västra och barncanceravdelningen NÄL.

- Det känns fantastiskt bra att vi lyckades få in mer pengar än i fjol. Barn- och ungdomskliniken och Barncancerfonden Västra behöver verkligen pengarna för att kunna hjälpa familjer som drabbas av cancer och det värmer i hjärtat när man får lämna över checkarna till dem, säger Anna Lärk Ståhlberg, ledamot i styrelsen, i ett pressmeddelande.

Under auktionen budades det på signerade gitarrer av bland andra Carola, Marie Fredriksson och Hammerfall. Dessutom hittades unika samlarobjekt från ingen mindre än Trollhättesonen Peter LeMarc, en signerad fotboll av Rod Stewart och ett par hörlurar med Quincy Jones autograf bland auktionsföremålen.

- Det är väldigt roligt att vi börjar bli så internationella, vi når världsartister på ett helt annat sätt nu. Målet till nästa år är att få autografer av Bruce Springsteen och U2, säger initiativtagaren Jan Sjölund.