Trollhättans Stad konstaterar ett positiv resultat för 2015.

Det är för nittonde året i rad som Trollhättans Stad går med plus. Året 2015 slutar med +62,1 miljoner kronor i kassan, vilket är 59,4 miljoner kronor bättre än förväntat.

- Vi hade budgeterat med ett väldigt knappt överskott för att kunna hålla bra nivå i verksamheterna. Tack vare ett ansvarsfullt och gediget arbete av våra nämnder och medarbetare så har vi istället nått ett mycket bra resultat som ger oss utrymme till investeringar, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund i ett pressmeddelande.

Den löpande verksamheten bland de enskilda nämnderna noteras för ett överskott om 26 miljoner kronor och Kommunstyrelsen går med ett överskott på 11,4 miljoner kronor. Omsorgsnämnden samt utbildningsnämnden gör samtidigt ett positivt resultat på 8 respektive 4,9 miljoner kronor.

Skatteintäkterna stannar på ett negativt resultat om 16,3 miljoner kronor, som följd av ett sämre skatteunderlag i riket.

- Tre stora anledningar till resultatet är att vi fått statliga medel för flyktingmottagandet på 18 miljoner kronor, att vi fått en återbetalning från sjukförsäkringen AGS på 23 miljoner kronor och att vi gör reavinster i samband med tomtförsäljning på 20 miljoner kronor. Tre poster som betyder förstärkning i kassan på 61 miljoner kronor, vilket är i stort sett hela överskottet, kommenterar ekonomichef Dan Jonasson.

De större investeringarna som gjordes av Trollhättans Stad under året var Spikön, gång, och cykelväg på Drottninggatan, gång- och cykelväg till Sjuntorp samt Öresjöbadet. Totalt 19,1 miljoner kronor investerades i nämnda enskilda projekt.